DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Foto: Pixabay License - IXImus

Subsidie beschikbaar voor extra controle coronatoegangsbewijs

Dinsdag 2 november kondigde het kabinet nieuwe coronamaatregelen per 6 november aan. Dit houdt onder andere in dat op meer plekken het corona toegangsbewijs (CTB) gecontroleerd moet worden. Bij alle binnenruimten voor sport-, kunst- en cultuuractiviteiten is het voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht het coronatoegangsbewijs te tonen. Deze controles zorgen voor extra werk. We stellen daarom een subsidie beschikbaar om organisaties te helpen bij het uitvoeren van deze check.

Verenigingen, (horeca)ondernemers en andere organisaties kunnen deze subsidie gebruiken om ‘extra handjes’ voor de controles te organiseren. Bijvoorbeeld door studenten, jongeren of een beveiliger in te schakelen en een vrijwilligersvergoeding beschikbaar te stellen. Het gaat om een maximumbedrag van €2.000 per organisatie over de periode september tot en met december 2021. 

Sport

Met name de uitbreiding van de controle op het corona-toegangsbewijs legt een beslag op clubs en organisaties. Dat geldt zowel voor sporters als voor publiek. Het gaat om alle binnen-locaties op een sportlocatie. Dus de gymzaal, sporthal, zwembad, maar ook kantines, kleedkamers en toiletten bij de buitensport. Eerder had het kabinet plannen ook voor buitensport de QR check in te voeren, maar na debat in de Tweede Kamer werd dit beperkt tot binnenruimtes op sportlocaties. 

Kunst en cultuur 

Ook voor georganiseerde kunst en -cultuur geldt de controle op het toegangsbewijs. Denk aan repetities voor zang, dans, toneel, muziekles en schilderles. Verder geldt er voor de horeca een uitbreiding van de controle naar de terrassen. Ook daar moet nu het toegangsbewijs getoond worden. We werken de regeling op dit moment verder uit. Op het moment dat aanvragen mogelijk is, informeren we de betrokken organisaties daarover. 
 

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.