DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Officiële opening Traverse Dieren

DIEREN – Na een jarenlange bouwperiode is Traverse Dieren nu officieel geopend.

De symbolische handeling werd vericht door Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Conny Biezen. Zij sneed samen met Burgemeester Van Eert een ‘Dierense Tunnel’ aan, dit is een plaatselijk gebak.

De gedeputeerde bedankte de omwonenden voor hun geduld en begrip en de bouwers en verkeersbegeleiders voor het geleverde werk. Ze benadrukte dat door de maatregelen de verkeersgeluiden met 7 DB is verminderd.

Opening Traverse

Ook gaf ze aan dat de we allemaal nog moeten wennen aan de kruising bij de Wilhelminaweg, dit kan niet anders in verband met de spoorwegovergang.

Er was veel belangstelling van jong en oud, het Dierens Harmonie Orkest verzorgde een optreden, er was een cabaretvoorstelling in de nieuwe wachtruimte voor de bussen, de gevonden archeologische vondsten werden getoond. Voor de kinderen was er een zweefmolen en springkussens. Vele bij het project betrokken personen waren gekomen om het eindresultaat te bekijken.

Het moment van de opening is wel opvallend vroeg, het project is nog niet volledig afgerond. Zo zal er nog geruime tijd overlast zijn bij de Kanaalweg in verband met de bouw van de spooronderdoorgang en ook de noordzijde van het station is nog niet opgeleverd.

Meer fotos klik hier

 

Jouw stem is belangrijk

Heeft u finaciele problemen door de hoogte van de nieuwe energie tarieven

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: info@dels.nl

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.