DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Nieuwe duurzaamheidsregelingen in Rheden

RHEDEN – De Rhedense gemeenteraad heeft op 18 december ingestemd met twee nieuwe duurzaamheidsregelingen voor woningeigenaren. Inwoners van de gemeente kunnen een Duurzaamheidslening afsluiten en deelnemen aan de Stimuleringsregeling Nul op de Meter.

Woningeigenaren kunnen middels een duurzaamheidslening tot maximaal 25.000 euro lenen voor het treffen van energiezuinige maatregelen, zoals spouwmuurisolatie, isolatieglas en zonneboilers. Ook de sanering van asbestdaken en het afkoppelen van daken van het riool vallen onder de duurzaamheidslening.

Met de Stimuleringsregeling Nul op de Meter kunnen woningeneigenaren tot 50.000 euro lenen om hun woning naar nul-op-de-meter te krijgen. Een nul-op-de-meterwoning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt (door zon, wind of warmtepompen) als verbruikt, gemiddeld genomen over een jaar tijd.

Het aantrekkelijke van beide regelingen is dat woningeigenaren het geld lenen tegen een lage rente van ongeveer 1,5 procent. Hierdoor zijn in veel gevallen de maandelijkse besparingen op de energierekening hoger dan het terug te betalen bedrag. Voor de duurzaamheidslening is 2 miljoen euro beschikbaar, voor de stimuleringsregeling Nul op de Meter 250.000 euro. Het aanvragen van deze regelingen kan begin januari via de website van gemeente Rheden.

Jouw stem is belangrijk

Heeft u finaciele problemen door de hoogte van de nieuwe energie tarieven

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: info@dels.nl

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.