DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Rheden start subsidieregeling voor energiebesparing bedrijven

Onderstaand bericht ontvingen wij via de gemeente Rheden:

Beste mensen,

Afgelopen dinsdag zijn B&W akkoord gegaan met het collegevoorstel voor het REE en vanaf vandaag kunnen bedrijven subsidie aanvragen voor ondersteuning. Je kunt er alles over lezen op:

Subsidieregeling voor energiebesparing bedrijven - gemeente Rheden
Duurzaam ondernemen - gemeente Rheden
Subsidieregeling REE voor bedrijven (watisjouwrheden.nl)

 

P E R S B E R I C H T

Rheden start subsidieregeling voor energiebesparing bedrijven

Rhedense ondernemers die energiebesparende maatregelen willen nemen in hun bedrijf, kunnen vanaf nu terecht bij het Regionaal Expertiseteam Energie (REE) voor advies. De gemeente Rheden heeft daarvoor een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen.

De gemeente Rheden is een van de gemeenten in de regio die deelnemen aan het REE. Daardoor kunnen ook ondernemers in Rheden een beroep doen op het REE voor advies over energievraagstukken in hun bedrijf. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarnaast een bedrag van ruim 14.000 euro gereserveerd voor individuele begeleiding van bedrijven. De regeling is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen met een verbruik tot 10.000 kWh aan elektriciteit of 5.000 m3 aan aardgas per jaar.

Onafhankelijk advies
Transparantie en onafhankelijk advies zijn belangrijk voor ondernemers. De onafhankelijke energie-experts van het REE helpen ondernemers om hun energieverbruik te verminderen en duurzame energie op te wekken. Het REE kan een scan doen waaruit blijkt welke maatregelen het meeste opleveren kan helpen bij het aanvragen van subsidies, bij het vinden van betrouwbare informatie en gecertificeerde experts en kan begeleiding bieden bij de uitvoering.

“Deze nieuwe subsidieregeling is een mooie stimulans voor ondernemers om te gaan verduurzamen. Dat is niet alleen goed voor hun bedrijf, maar brengt ook onze klimaatdoelen dichterbij”, zegt wethouder Paul Hofman (duurzaamheid). Ook wethouder Ronald ter Hoeven (economie) is blij met het REE: “Rhedens ondernemers die willen verduurzamen kunnen bij het REE terecht voor specialistische hulp. Het expertiseteam sluit ook mooi aan bij onze nieuwe economische visie waarbij het vooral gaat om brede welvaart. Dat wil zeggen dat de economie niet alleen draait om economische groei. Het verduurzamen van bedrijven hoort daar ook zeker bij.”

REE

Het REE is een samenwerking tussen gemeenten (verenigd in de Groene Metropoolregio) en het bedrijfsleven (vertegenwoordigd door VNO-NCW). Het REE heeft tot doel om bedrijven proactief te ondersteunen bij maatregelen om organisaties toekomstbestendig te maken door energiebesparing en overschakeling naar duurzame energiebronnen. Dit zal leiden tot CO2-reductie en een meer gezonde en groene leef- en werkomgeving voor iedereen. Ondernemers die willen weten wat het REE voor hun onderneming kan betekenen, kunnen contact opnemen met het REE via ww.ree.nl.

Met vriendelijke groet,


Gijs van Steenis

Beleidsadviseur Energietransitie
M 06-115 995 05 | E g.vansteenis@rheden.nl |www.watisjouwrheden.nl
Werkdagen: maandag t/m donderdag

 

 

Meest gelezen nieuws

Jouw stem is belangrijk

Heeft u finaciele problemen door de hoogte van de nieuwe energie tarieven

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: info@dels.nl

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.