DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Nieuwe digitale balie belastingen gemeente Rheden

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van Rheden hun gemeentelijke belastingzaken helemaal digitaal regelen. Via de nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen. Ook bedrijven die in onze gemeente gevestigd zijn, kunnen de digitale balie gebruiken. Zo wordt het nog makkelijker om ieder moment van de dag gemeentelijke belastingzaken te doen.

Van belastingaanslag inzien tot het regelen van automatische incasso

Door de komst van de nieuwe digitale balie is het mogelijk om snel en overzichtelijk gemeentelijke belastinggegevens in te zien. Van belastingaanslag tot taxatieverslag. In de digitale balie vindt u direct een aantal diensten zoals het indienen van een bezwaar, het aanvragen van een kwijtschelding, betalingsregeling en automatische incasso. Met de digitale balie verbeteren we de dienstverlening als het gaat om belastingen. Het wordt naast overzichtelijk ook gebruiksvriendelijk en makkelijker. En er komen steeds meer diensten bij. Zo wordt het voor inwoners steeds makkelijker om vanuit huis de belastingzaken te regelen.

Naar de digitale balie belastingen

Op deze website verwijzen we bij informatie over belastingen naar de digitale balie voor gemeentelijke belastingen. Het is ook mogelijk om direct naar de balie te gaan. Dat kan via https://belastingen.rheden.nl. Verder is alleen nog maar DigiID nodig, om in te loggen.

Samenwerking Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal

Ook inwoners van de gemeenten Arnhem, Renkum en Rozendaal kunnen hun gemeentelijke belastingzaken nu helemaal digitaal regelen. De nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen is mogelijk doordat we met vier gemeenten een nieuw gezamenlijk belastingsysteem gebruiken. We werken daarvoor samen met De Connectie, de bedrijfsvoeringorganisatie die ook namens de gemeenten de belastingen verwerkt.

Wethouder Budel: “We zijn als gemeente Rheden trots dat we nu op het gebied van digitale dienstverlening een forse stap kunnen zetten. Alle belastingzaken overzichtelijk bij elkaar, te regelen vanuit huis tijdens én buiten kantooruren. Voor inwoners én bedrijven. Dit past bij een eenduidige dienstverlening vanuit de gemeente.”

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.