DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Onderdoorgang kanaalweg: aanvullende omleidings(advies)route

Geachte heer, mevrouw,

Zoals u wellicht gemerkt heeft is BAM Infra BV vanaf vandaag gestart met de werkzaamheden voor de nieuwe onderdoorgang Kanaalweg Dieren en is de N786 Kanaalweg ter hoogte van de spoorwegovergang afgesloten (vanuit het noorden bezien vanaf Linde Gas tot en met kruising Kattenberg).

Dit is nodig om de werkzaamheden op locatie uit te kunnen voeren. Er zijn in overleg met de gemeentelijke en provinciale wegbeheerders diverse omleidingsroutes ingesteld en verkeersmaatregelen genomen. Hierover bent u eerder al geïnformeerd.

Naar aanleiding van een bezwaar tegen het verkeersbesluit van de gemeente Rheden en de uitspraak hierover van de voorzieningenrechter afgelopen vrijdag, is er een extra omleidings(advies)route ingesteld voor doorgaand verkeer vanuit Apeldoorn/Eerbeek richting Doesburg/Arnhem.

Naast de eerder gecommuniceerde omleidingsroute Harderwijkerweg, Imboslaan en de N786 (Kanaalweg), wordt doorgaand verkeer vanuit Apeldoorn richting Arnhem via de Kanaalweg, Badhuislaan en Harderwijkerweg geleid. Dit is om de verkeersdrukte te spreiden. Verkeer vanuit noordelijke richting wordt dus eerste geadviseerd de Badhuislaan te nemen. Indien deze aanwijzing wordt gemist of voorbijgereden, is het alternatief de eerder ingestelde omleiding via de Imboslaan.

De verwachting is dat deze maatregelen zorgen voor een betere en veilige afwikkeling in deze rijrichting. Na het instellen van de omleidingen worden de omleidingsroutes gemonitord om te bezien of en welke extra maatregelen moeten worden genomen. Veiligheid blijft daarbij het belangrijkste aandachtspunt. Deze hangt uiteraard mede af van het gedrag van de individuele verkeersdeelnemer. Wij onderhouden daarom ook contact met de handhavende instanties.

Voor vragen, suggesties of klachten over de bouw of bereikbaarheid van de directe omgeving kunt altijd terecht bij de uitvoeringsorganisatie, bereikbaar tijdens kantooruren tussen 08.00 – 17.00 uur via onderdoorgangkanaalweg@bam.com. Meer informatie over het project is te vinden op www.traversedieren.nl.

Met vriendelijke groeten,
mede namens BAM Infra Nederland bv en Prorail,

Martijn Spoolder

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: info@dels.nl

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.