Mijn bedrijf

De pagina waar bedrijven zichzelf kunnen presenteren

Mijn naam is Ans Sterne, al 45 jaar kapper dus inmiddels ben ik een zestiger.

Mijn bedrijfje ”Kapsalon Ans Sterne”  is gelegen aan het pittoreske oude marktpleintje in Dieren op de hoek Kerkstraat - Hogestraat.

Waarschijnlijk behoor ik met mijn veertig vierkante meter tot  één van de kleinste bedrijfjes. Maar dan wel de leukste, mooiste en gezelligste veertig vierkante meter in de wijde omtrek. De laatste jaren sta ik in de salon met één  vaste medewerkster -Silvia Koers- en worden we drie dagen in de week ondersteund door een BBL stagiair. Zo vormen we een klein team.

Wanneer je een kapper zult vragen wat hij of zei het belangrijkste vind in zijn of haar salon, zal iedere saloneigenaar antwoorden “dat het gezellig is en gezelligheid uitstraalt”. Je moet echter tegenwoordig wel wat meer in huis hebben dan alleen maar gezelligheid. De klant is mondiger geworden door onder andere (sociale)media en weet vaak van te voren al precies wat hij of zij wil.

Daar waar we vroeger alleen maar hard moesten werken gaat het nu om de totale beleving, experience , ontvangst , aandacht en uitgebreid  advies.  

Iedere dag komen er maar liefst drie nieuwe salons bij in Nederland. In 10 jaar zijn we van 10.000 kapsalons is ons landje gegroeid naar 30.000. Bijna 70% van alle salons is een eenmanszaak zonder personeel. 10% is een eenmanszaak met personeel en de overige 20% zijn de grote franchise ketens met personeel. De franchise stoomt jong mensen klaar om alle behandelingen te kunnen doen, wanneer ze de 23 naderen en de loonkosten te hoog worden gaan ze eruit. Deze groep staat dan vaak voor de keus om ambulant kapster te worden of thuis zelfstandig verder te gaan. Dit verklaart de enorme toename in het aanbod kapsalons waardoor de klanten vaak door de bomen het bos niet meer zien tussen de haarverwijderaars en de echte kappers. Vroeger was duidelijk welke kapper wat deed, toen had je nog kappers voor de middenstand, de arbeiders, de katholieken en protestanten en wist je waar je zijn moest.

De klant van nu is slim en haalt veel uit het internet. Men komt met virtuele instagram plaatjes met soms onmogelijke wensen. Net zoals onze producten die ze gewoon online kunnen vinden. Dat betekent voor mij als kapper een uitdaging om dit te blijven volgen. Advies, luisteren en aandacht daar draait het allemaal om.

Toch maak ik mij geen zorgen om de toekomst en zou ik dit vak nog wel 45 jaar willen uitoefenen. Dan ben ik 105 en maar liefst 90 jaar kapper.

OVER VIRTUEEL GESPROKEN.

website: www.kapsalonanssterne.nl

 

 

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.