DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Ondernemers in de gemeente Rheden verenigen zich tegen voorgenomen reclamebelasting

De ondernemingsverenigingen DELS, OCR en ORDS hebben hun krachten gebundeld om hun ernstige bezwaren te uiten tegen de geplande invoering van een reclamebelasting door de Gemeente Rheden. Namens de ondernemers benadrukken zij dat deze belasting een negatief effect zal hebben op de lokale economie.

Belangrijkste bezwaren:

➡️ Economische lasten
De reclamebelasting legt een extra financiële last op lokale ondernemers, die al kampen met uitdagingen zoals stijgende huurprijzen en toenemende concurrentie. Dit kan leiden tot hogere kosten voor consumenten, lagere winstmarges voor bedrijven en zelfs faillissementen.

➡️ Concurrentievermindering
Reclame is essentieel voor ondernemers om hun producten en diensten te promoten. Een belasting op reclame kan leiden tot minder advertenties, wat de concurrentiepositie van vooral kleinere bedrijven verzwakt.

➡️ Negatief stadsbeeld
Minder reclame kan leiden tot een minder dynamische en aantrekkelijke binnenstad, wat de aantrekkingskracht voor bezoekers vermindert en negatieve economische gevolgen kan hebben.

➡️ Hoge administratieve kosten
De invoering en handhaving van de reclamebelasting brengt aanzienlijke administratieve lasten met zich mee, zowel voor de gemeente als voor de ondernemers.

De ondernemersverenigingen verzoeken de gemeente dan ook om alternatieve inkomstenbronnen te onderzoeken, zoals het stimuleren van toerisme en het aantrekken van nieuwe bedrijven. Ondernemers willen graag input leveren voor de kadernota en hun kennis inzetten om extra inkomsten te genereren.

De ondernemersverenigingen roepen de gemeente op om gebruik te maken van de samenwerking met de ondernemers door gebruik te maken van hun ervaringen en creativiteit. "We zien uit naar een uitnodiging voor een bijeenkomst waar wij met de voorzitters van OCR, ORDS en DELS onze visie en ideeën verder kunnen toelichten," zegt Erwin Coolen (DELS).

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: info@dels.nl

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.