DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Een week lang geen treinen vanaf maandag 7 november 2022

 - De gemeente Rheden is in de periode vanaf maandag 7 tot en met zondag 13 november treinvrij. Dan rijden er geen treinen. Tijdens deze week worden er door aannemer VolkerRail werkzaamheden uitgevoerd rondom diverse spoorwegovergangen in Rheden.

Op dit moment voert de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit zoals het ingraven van nieuwe kabels en leidingen langs de sporen tussen Rheden en Dieren. Hierdoor zijn af en toe al enkele spoorovergangen tijdelijk afgesloten om verschillende werkzaamheden uit te voeren aan het spoor en aan de weg. Het gehele werk duurt tot vrijdag 18 november.

De gemeente Rheden telt ruim 30 spoorwegovergangen en is daarmee koploper in Nederland. Om de veiligheid te verbeteren worden de spoorwegovergangen in Rheden gefaseerd aangepakt.

Tot 18 november pakt de aannemer de overwegen Hofstetterlaan, Lange Juffer, Middachterallee, Havelandseweg, Pinkelseweg en Schaarweg aan. Hofstetterlaan en Middachterallee zijn zogenaamde ‘NABO’s’ oftewel Niet Actief Beveiligde Overwegen.

Naar verwachting zijn de niet actief beveiligde spoorwegovergangen Biljoen, Jeugdland en Begraafplaats pas ergens in 2023 aan de beurt. De bouw van de onderdoorgang in de Lentsesteeg in Worth-Rheden (bij restaurant Bronckhorst) vraagt overigens meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze ergens in 2024 wordt gerealiseerd. Om de onderdoorgang te bouwen is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk en dienen gronden verworven te worden. Maar enkele buurtbewoners zijn hier niet blij mee.

Bron: Studiorheden.nl

Jouw stem is belangrijk

Heeft u finaciele problemen door de hoogte van de nieuwe energie tarieven

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.