DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Glasvezelcampagne in De Steeg, Ellecom en Rozendaal gaat langer door

Het blijft nog even spannend of er glasvezel komt in De Steeg, Ellecom en Rozendaal. In maart startte Glasvezel buitenaf een glasvezelcampagne. Om glasvezel aan te kunnen leggen, moest 35% van de inwoners, per kern,vóór 16 mei een glasvezelabonnement afsluiten. Dit percentage is op dit moment nog niet gehaald.

Gezien alle ontwikkelingen rondom het coronavirus is dat begrijpelijk. Inwoners krijgen daarom tot 22 juni 2020 de tijd om zich alsnog aan te melden. Aanmelden nog steeds mogelijk. Glasvezel buitenaf ziet dat de behoefte aan snel internet groot is, maar begrijpt ook dat inwoners, gezien de ontwikkelingen, langer de tijd nodig hebben om een weloverwogen keuze te maken.

Inwoners van De Steeg, Ellecom en Rozendaal kunnen zich alsnog inschrijven zonder extra aansluitkosten. Als op 22 juni voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen, wordt er glasvezel aangelegd. Inwoners kunnen zich aanmelden voor glasvezel, door een abonnement voor internet, televisie en/of telefonie af te sluiten bij één van de vier dienstaanbieders: Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl.

Samen de schouders er onder

De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet om het benodigde percentage te behalen. Diederik van Dam, projectleider bij Glasvezel buitenaf: “Inwoners, lokale ondernemers, de sportclub, natuurspeelplek en de muziekvereniging hebben zich erg ingezet voor de leefbaarheid van hun dorp. Ik ben dan ook blij dat we in de huidige tijd al mooie percentages zien.

In De Steeg staat de teller op 20%, in Ellecom en Rozendaal is dat zelfs al 25%. En er komen nog dagelijks nieuwe aanmeldingen bij. Ze hebben er daarom alle vertrouwen in dat het benodigde percentage haalbaar is. Juist in de huidige situatie, waarin veel mensen nog thuis moeten werken of willen beeldbellen met familieleden, is er veel behoefte aan snel en stabiel internet. Het is een groot voordeel dat we online met elkaar in contact kunnen blijven.”

Inloopdagen
Glasvezel buitenaf organiseert op 6, 13 en 20 juni nog inloopdagen, waar bewoners terecht kunnen voor advies op maat of hulp bij het inschrijven. Hierbij houdt ze zich aan de richtlijnen van het RIVM. Diederik van Dam: “Graag beantwoorden we vragen van inwoners op een persoonlijke manier. We zijn dan ook blij verschillende inloopdagen in de buitenlucht te kunnen organiseren.”

De inloopdagen vinden plaats tussen 10:00 en 15:00 uur:

  • 6 juni aan de Prinses Amaliahoek in De Steeg
  • 13 juni aan de Binnenweg in Ellecom
  • 20 juni bij de Moestuin in Rozendaal

Kijk op de website http://www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/de-steeg-ellecom-rozendaal/'); return false;" style="box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(193, 34, 58); text-decoration: none;">www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/de-steeg-ellecom-rozendaal/ voor meer informatie over de glasvezelcampagne.

Bron: rheden.nieuws.nl

 

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.