DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Winkels langer open op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag

Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en op maandag 1 juni (2e Pinksterdag) mogen de winkels in onze gemeente al vanaf 8.00 uur open in plaats van 12.00 uur. De sluitingstijd is op beide dagen om 19.00 uur.

Vooral de kappersbranche heeft gevraagd om deze verruiming van de openstelling. Voor de meeste contactberoepen geldt dat zij per 11 mei 2020 weer starten met hun werkzaamheden met in inachtneming van de RIVM maatregelen natuurlijk.

Betere spreiding en minder parkeerdruk

Vooral de kappers hebben door de coronacrisis te maken met wachtlijsten. Door langer open te zijn, kunnen zij de klanten beter helpen en het zorgt voor een betere spreiding van klanten en personeel. Ook zal het verkeer en de parkeerdruk minder zijn. Dit is weer fijn voor de buurt rond de winkelgebieden.

Goede ervaringen

De goede ervaringen van zowel de ondernemers als de klanten op Goede Vrijdag, 2e Paasdag en Koningsdag hebben er ook voor gezorgd dat het college van B&W akkoord is gegaan met het verzoek om op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag langer open te zijn.

Verantwoordelijk wethouder van economische zaken, Ronald Haverkamp, is vooral blij met de verruiming van de openstelling voor de contactberoepen:

“Het is voor de meeste contactberoepen een grote opluchting dat ze vanaf 11 mei weer open kunnen. Ik hoop dan ook dat inwoners de komende tijd veel gebruik maken van de lokale kappers en de andere contactberoepen. En natuurlijk geldt dat ook voor alle andere lokale ondernemers.”

Bron: rheden.nl

 

 

 

 

Jouw stem is belangrijk

Heeft u finaciele problemen door de hoogte van de nieuwe energie tarieven

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: info@dels.nl

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.