DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Onthulling Monument 1000-jarige verbinding Hof te Dieren en de gemeenschap van Dieren

DIEREN – Op zaterdagmiddag 28 december 2019 om 15.30 uur wordt op het  historische Marktplein in Dieren aan de Hogestraat / Kerkstraat een monument onthult dat de 1000-jarige verbinding uitbeeldt van het Hof te Dieren en de gemeenschap van Dieren.

Met symbolische wortels wordt in het monument een bouwfragment van het Hof te Dieren met Dieren verbonden. De onthulling vindt plaats precies op de dag dat 75 jaar geleden het Hof te Dieren door oorlogsgeweld werd verwoest.

Het monument wordt onthuld door de Stichting Twickel in de persoon van de beheerder van het Hof te Dieren de heer W. Schoemaker en door de wethouder van de gemeente Rheden de heer Marc Budel en door de president buurtmeester van de Buurtschap van Dieren de heer A. Lentink.

Buurtschap Dieren

De Buurtschap van Dieren is eeuwenoude organisatie van geërfden, bewoners van het dorp  met een huis in eigendom. In het verleden werden vele taken voor het dorp door de Buurtschap verricht. O.a. werden de school en de onderwijzer door de Buurtschap onderhouden, en een ziekenhuis en een zwembad gesticht. Veel van die taken zijn in de loop van de tijden door de overheid overgenomen. Wat gebleven is dat met de opbrengsten van het vermogen dat in de eeuwen is opgebouwd nuttige activiteiten in het dorp worden ondersteund.

Meer weten over Buurtschap Dieren? Kijk dan ook op: http://www.buurtschapdieren.nl/'); return false;" style="box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(193, 34, 58); text-decoration: none;">www.buurtschapdieren.nl.

Bron: Rhedennieuws.nl

 

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.