DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Jongeren blij met Dream Job

GEMEENTE RHEDEN – Tien jongeren tussen de 18 en 30 jaar doen mee aan Dream Job 3 om zo de kans op werk te vergroten. Dream Job is één van de projecten van het samenwerkingsverband Triple Helix VeluwezOOOm. Hier zoeken Ondernemers, Onderwijs en Overheid verbinding met elkaar.

Dream Job

Dream Job duurt in totaal 12 weken. De eerste 6 weken zijn gericht op oriëntatie, leren en activeren. Een vast onderdeel is elke week 4 uur actief bezig zijn onder begeleiding van Veluwe Aktief. Verder krijgen de jongeren workshops aangeboden met als thema financiën, voeding en presenteren. En elke week bezoeken ze een bedrijf in de regio zoals Cevesin, De Kat bv en GWW-Ingenieurs. Daarna gaan ze 6 weken stagelopen. Mede dankzij de maatschappelijke betrokkenheid van ondernemers en onderwijs is het mogelijk dat de jongeren dit traject kunnen volgen. De inspirerende en flexibele manier waarop Dream Job wordt ingericht, zorgt ervoor dat de kans op uitval klein is.

Mooie resultaten

Vanuit Dream Job 1 en 2 zijn er op dit moment bijna 7 jongeren doorgestroomd naar werk en één deelnemer is bezig met een ondernemingsplan. De andere deelnemers hebben behoorlijke stappen gemaakt in hun ontwikkeling.

De derde groep van 10 jongeren rondt nu het eerste deel af van de trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken. In januari 2020 begint dan de fase van het stagelopen bij diverse bedrijven en instellingen.

Wethouder op bezoek

Wethouder Ronald Haverkamp ging afgelopen woensdag op bezoek bij de jongeren en van Dream Job 3 en vroeg hen naar hun ervaringen. “Ik vond het mooi om te horen dat de jongeren enthousiast zijn over Dream Job. Ze zijn blij dat ze hierdoor weer meer structuur in hun leven krijgen en een beeld wat bij hun past en wat niet. Dat vind ik al winst. Maar het uiteindelijk doel is natuurlijk dat de jongeren weer meedoen in de maatschappij door het hebben van een baan. En daar heb ik bij deze jongeren goede hoop op.”

Bron: Rhedennieuws.nl

 

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.