DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Groen licht voor aanleg glasvezel in buitengebied gemeente Rheden

Het bedrijf Glasvezel Buitenaf start binnenkort met de aanleg van glasvezelkabels in het buitengebied
van de gemeente Rheden. De glasvezels zullen het mogelijk maken om bij de bewoners en bedrijven van 199 aansluitingen snel internet te realiseren. 

Wethouder Ronald Haverkamp en de directeur Bouw en Beheer van Glasvezel Buitenaf Karl Heinz van der Made van Glasvezel  tekenden donderdagmiddag op het gemeentehuis van Rheden in De Steeg een samenwerkingsovereenkomst.

Aannemer BAM legt thans in opdracht van glasvezel Buitenaf in grote delen van Gelderland honderden kilometers aan glasvezelkabels. Onlangs werd nog gestart met de werkzaamheden voor het  buitengebied van de gemeente Overbetuwe aan de  Hollanderbroeksestraat in Elst. 

Digitale bereikbaarheid is gering

 
Felecitaties en een handdruk bij de samenwerkingsbijeenkomst voor de aanleg van glasvezels in Rheden. Links directeur directeur Karl Heinz van der Made van Glasvezel Buitenaf en rechts wethouder Ronald Haverkamp. © LotLouisa

Glasvezel Buitenaf peilt van tevoren de belangstelling voor aansluiting onder bewoners. Als die belangstelling meer dan 50 procent bedraagt gaat de aanleg steevast van start. In Rheden is dat ook het geval. Met gemeenten maakt het bedrijf tevens afspraken gemaakt over kortingen op de leges voor de aanlegkosten. Rheden krijgt straks voor 4.378 euro leges binnen in plaats van 13.595 euro. 

De digitale bereikbaarheid van het buitengebied van Rheden is nog gering of zelfs afwezig. Dat levert problemen op voor inwoners, ondernemers, agrariërs en toeristen. Glasvezel Buitenaf wijst erop dat de aansluiting op het netwerk ook van groot belang is voor de bereikbaarheid van ouderen. ‘Zorg en thuiszorg  werken steeds meer digitaal.’

Het bedrijf maakt de nadere details van de aanleg bekend via haar website glasvezelbuitenaf.nl op internet. Naar verwachting is het werk in Rheden eind 2020 afgerond.

Bron: De Gelderlander

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.