DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Drie maanden lang met 70 kilometer per uur over A325

ARNHEM / NIJMEGEN - De komende drie maanden mag het verkeer op de snelweg A325 tussen Arnhem en Nijmegen
en op de Pleijroute in Arnhem niet sneller dan 70 kilometer per uur. Dit in verband met werkzaamheden die duren tot en met 4 oktober.
 
De verkeersader tussen knooppunt Ressen en het Velperbroekcircuit krijgt een nieuwe asfaltlaag en vangrails. Met dat laatste zijn Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland maandagnacht begonnen. 
 

70 kilometer per uur

,,De komende twee weken vervangen we alle vangrails. Dat werk gebeurt ’s nachts. Het verkeer heeft daar overdag geen hinder van, maar toch verlagen we de maximumsnelheid op de A325 naar 70 kilometer per uur”, zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland.

Pleij

Na de eerste twee weken begint de echte verkeershinder. Op maandag 8 juli gaat de N325, beter bekend als de Pleijroute, in beide richtingen voor twee weken potdicht. In die veertien dagen komt er een heel nieuwe asfaltlaag op het traject Velperbroekcircuit richting GelreDome en vice versa. 

In de periode erna zijn de wegvakken op de A325 aan de beurt. Van 22 juli tot en met 11 augustus wordt het deel tussen Ressen en GelreDome voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Dan kan het verkeer niet via deze snelweg Arnhem binnen rijden. Van 12 augustus tot en met 25 september is het wegvak richting Nijmegen aan de beurt. 

Samen met de wegwerkzaamheden aan de Apeldoornseweg in Arnhem en de Waalbrug in Nijmegen zal dat leiden tot verkeershinder in de zomervakantieperiode. De provincie Gelderland en Rijkswaterstaat hebben omleidingsroutes uitgezet. 

Bron: De Gelderlander

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: 

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.