DELS Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste DELS nieuws

Gemeente Rheden ‘Beste Erfgoedgemeente van Nederland’

RHEDEN – ‘Beste Erfgoedgemeente van Nederland’. Dat is de titel die de gemeente Rheden donderdagmiddag 28 maart heet binnengehaald!
De keuze was aan de jury, en deze koos uiteindelijk voor gemeente Rheden.
 
De gemeente Amersfoort, Leeuwarden en Oss waren ook genomineerd voor de prijs, maar werden niet verkozen, wel kreeg gemeente Amersfoort publieksprijs en daarmee .

De gemeente Rheden neemt de prijs mee voor de gemeente die op de meest inspirerende wijze omspringt met haar erfgoed en als voorbeeld mag dienen voor andere gemeenten in Nederland én het buitenland.

Afgelopen donderdag is er een flinke delegatie van de gemeente Rheden naar Leiden gegaan, deze gemeente heeft, als winnaar van vorig jaar, een heel dagprogramma in elkaar gezet, waar uiteindelijk in de middag de uitreiking en bekendmaking plaatsvond. Gemeente Rheden kan €25.000 als prijzengeld op haar rekening bijschrijven.

Erfgoedprijs

De Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 en stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed. Rheden kan de tweede Gelderse gemeente worden die de prijs wint.

Jouw stem is belangrijk

Heeft u finaciele problemen door de hoogte van de nieuwe energie tarieven

Contact met ons opnemen

Secretariaat: Mick Stomp

Binnenweg 32
6955AX Ellecom

Telefoon: 06-23583099
Email: info@dels.nl

Nieuwsbrief inschrijving

Geef uw email adres op, wij zenden u meer informatie.